Adriana Vilagoš se okitila srebrom na EP!

Adriana VIlagoš, srpska atletičarka je osvojila srebrnu medalju na Evropskom prvenstvu u Rimu u discplini bacanje koplja.

Adriana VIlagoš, mlada atletičarka iz Mali Iđoš je bacila hitac 64,42 koji je lansirao na drugo mesto. Ovim hicem oborila je i državni rekord koji je do sada držala Tatajana Jelača.

Zlatnu medalju je osvojila Viktorija Hadson iz Austrije, a bronzu Norvežanka Marija Tereza Obst.

Pored osvojene medalje Adriana Vilagoš je ispunila normu za učešće na Olimpijskim igrama u Parizu.

Adriana Vilagoš rođena je u Vrbasu, 2. januara 2004.godine. Članica je atletskog kluba ŽAK Senta. Trener joj je majka Đerđi Vilagoš. Osvojila je zlatnu medalju na Svetskom prvenstvu za juniore 2021. u Najrobiju. Osvojila je zlatnu medalju na Mediteranskim igrama 2022. godine u Oranu. Najveći uspeh u seniorskoj konkurenciji je ostvarila na Evropskom prvenstvu 2022. godine u Minhenu, kada je osvojila srebrnu medalju.

Adriana Vilagoš je novi biser kraljice sportova. Njena majka Đerđa Vilagoš je i njen lični trener. Kad je Adriana počela da baca koplje njena majka je upisala i završila školu za trenera. Zajedno rade na ovim fenomenalnim rezultatima.

Adriana je rođena, živi sa porodicom i školuje u mestu koje ima svega četiri hiljade stanovnika, pretežno mađarske nacionalnosti.

Mama je nekadašnja rukometašica. Adriana je trenirala rukomet. Sa atletikom se susrela samo na školskom takmičenju kada je bacala vorteks, za koji u kući Vilagoš nisu ni znali šta je.

„Moram da priznam da za bacanje koplja nisam ništa znala. Kada je Adriana išla prvi put na takmičenje iz bacanja vorteksa i to smo tek na internetu videli kako se baca. Mi smo mislili godinama da će bacati samo vorteks pored rukometa, i da će rukomet biti glavni sport. Kako su došli rezultati i kako je ona prešla u stariju kategoriju morala je da odluči da li će da nastavi sa atletikom ili sa rukometom jer nema više bacanja vorteksa. Dogovorili smo se da nastavi sa bacanjem koplja. Tada je bila sedmi razred i primljena je bila u Mađarsku nacionalnu rukometnu akademiju“, otkrila je jednom prilikom mama Đerđe.

Mađari su planirali da je ukradu. Želeli su je u svojoj rukometnoj reprezentaciji. Srećom nisu uspeli u svojoj nameri.

Najnoviji postovi

Istražite Više

Otkrijte ekskluzivne priče. Pridružite nam se!

Kategorije