10 marketinški najisplativijih sportista sveta

Prestižna godišnja lista koju objavljuje „Sports Pro“, a na kojoj se nalaze marketinški najisplativiji sportisti sveta iznenadila je čitavu planetu.
Vodeći na ATP listi i verovatno najbolji teniser u istoriji ovog sporta, Novak Đoković, nalazi se tek na 11. poziciji.

Po drugi put je na vrhu završio argentinski fudbaler Lionel Mesi. Mesi je postao tek drugi sportista koji je dva puta bio na prvom mestu ove liste koja se deli u tri komponente: snaga brenda, veličina tržišta i ekonomija.

Drugo mesto pripada košarkašu Los Anđeles Lejkersa Lebronu Džejmsu.

Treća na listi je Aleks Morgan, američka fudbalerka. Četvti je još jedna NBA zvezda Janis Adetokumbo, a na petom mestu je Megan Rapino, fudbalerka, saigračica Morganove iz nacionalnog tima SAD.

U Top 10 su još Mikaela Šifrin američka alpska skijašica , Luis Hamilton britanski vozač Formule 1, Simon Bejls američka gimnastičarka, Kilijan Mbape francuski fudbaler i Maks Ferstapen holandski automobilista i takmičar u Formuli 1.

CHICAGO, ILLINOIS – SEPTEMBER 24: Megan Rapinoe #15 of the United States waves to the crowd as she is recognized before her final game against South Africa at Soldier Field on September 24, 2024 in Chicago, Illinois. (Photo by Michael Reaves/Getty Images)

Novaku Đokoviću je dodeljeno 11. mesto na ovoj listi. Iza njega je šampionka US Opena Koko Gof, koja je sa 19 godina najbolje plasirana tinejdžerka.

Prošlogodišnji pobednik Kristijano Ronaldo, je ove godine pao na čak 27. poziciju.