Užasna smrt! Američki hokejaš iskrvario na terenu!

U „Utiliti Areni“ u Šefildu, dogodila se jeziva tragedija. Jeziva tragedija dogodila se tokom utakmice u okviru tamošnje EIHL lige između domaćih Stilersa protiv Notingem Pantersa, tima za koji je nesrećni momak i nastupao.

Na uznemirijućem snimku koji je objavljen na društvenim mrežama, vidi se kako se Džonson u punom trku sudara sa jednim protivničkim igračem i potom pada kao pokošen. Tom prilikom je hokejaš u crvenom dresu visoko podigao nogu i nenamerno zakačio Amerikanca po vratu.

Klizaljkama ga je duboko posekao. Velika količina krvi odmah se razlila po ledu. U tom momentu je centar Notingema čak i ustao. Vidilo se odmah da se tetura i obilno krvari.

Brzo su reagovale sudije i svi ostali akteri. Meč je prekinut u 35. minutu, a oko 8.000 navijača u suzama i neverici moralo je odmah da napusti tribine. Medicinske ekipe su Džonsonu na licu mesta pružile prvu pomoć. Hitno je prevezen u bolnicu.

Mladić rodom iz Minesote je nažalost preminuo. To je njegov klub ubrzo i potvrdio.

„Adam, naš broj 47, nije bio samo izvanredan hokejaš, već i sjajan saigrač i neverovatna osoba, ispred koje je bio život. Svi u klubu, uključujući igrače, osoblje, menadžment i vlasnike slomljeni su od tuge i bola posle saznanja da nas je prerano napustio. Puno će nam nedostajati i nikada ga nećemo zaboraviti. Panteri izražavaju iskreno saučešće njegovoj porodici, partneru i svim prijateljima u ovom teškom trenutku. Naše misli su sa vama“, navodi se u saopštenju Notingema.

Adam je u profesionalne vode ušao 2017. godine. Na početku karijere nastupao je i u Američkoj hokejaškoj ligi (NHL), gde je branio boje Pitsburga. Kasnije je nosio dres švedskog Malmea i nemačkog Augzburgera, pre nego što je u avgustu ove godine potpisao za Notingem Panterse.