Treća četvrtina odlučila prvog finalistu Evrolige

Posle sjajnog prvog poluvremena kad je sve funkcionisalo kao sat, ekipa Monaka je stala u trećoj četvrtini. Olimpijakosa je tu četvrtinu odigrao za istoriju i finale Evrolige.

Monako je fantastično otvorio polufinale Fajnal fora Evrolige u Kaunasu. Košarkaši Monaka predvođeni Majkom Džejmsom, posle tvrdog prvog poluvremena, otišli na odmor sa, činilo se velikih 41:29.

Usledio je krah istorijskih razmera. Košarkaši Olimpijakosa su zaigrali kao u transu po povratku sa pauze, dozvolili rivalu samo dva poena i minus 12 poena, pretvorili u plus 13. Olimpijakos je dobio treću deonicu 27:2.Monako je u zadnjoj četvrtini pokušao sve ali Olimpijakos je stekao ogromno samopouzdanje i na kraju slavio 76:62.

Olimpijakos je pokazao da tim iz Pireja ima šampionski mentalitet, a Monako da je još zelen za najviše domete u Evropi.

Košarkaši Monaka imaju najgori učinak ikada na završnim turnirima, ali ne i u Evroligi. Četri puta se dogodilo u elitnom košarkaškom takmičenju da je tim ostao na svega dva poena u jednoj deonici. Prvi put to je uradio italijanski Beneton koji je ubacio samo dva poena protiv Efesa. Dva koša postigla je i ekipa Marusija protiv Partizana, kao i ekipa Žalgirisa protiv Efesa. Ovo je četvrti slučaj, Monako je postigao samo 2 poena protiv Olimpijakosa u jednoj četvrtini.