Snimak sa Univerzijade koji je je obišao čitavu planetu. (Video)

Skandal potresa Somaliju. U trci na 100 metara u konkurenciji dama takmičarka iz Somalije Nasra Abukar Ali je imala neverovatno vreme od 21,81 sekunde! Ono što se dogodilo na Univerzitetskim igrama u Čengduu je blago rečeno skandalozno.

Na sportskim borilištima može se viditi svašta. Vidili smo raznih čudnih situacija u celom svetu, ali ovo je sve prevazišlo. Atletičarka iz Somalije stigla na cilj sa više od 10 sekundi zaostatka za pobednicom. Stigla je potvrda da je zbog toga predsednica Atletskog saveza Somalije suspendovana. Otkriveno je da je atletičarka koja je učestvovala u stvari njena rođaka.

Nasro Abukar Ali očigledno je daleko od profesionalne sportistkinje. To se jasno vidi na snimku trke. Posle snimka hitno je reagovao somalijski ministar sporta i omladine. Ministar je potvrdio da devojka koja je učestvovala nije nikakva atletičarka.

Zbog toga što je zloupotrebila svoj položaj i osramotila ime nacije na međunarodnom borilištu suspendovana je predsednica Atletskog saveza.
Ovde nije kraj cele priče. Utvrđeno je Univerzitetska sportska asocijacije Somalije ne postoji, tačnije nije registrovana. Asocijacija somalijskih univerziteta je potvrdila da oni nisu poslali nijednu trkačicu na takmičenje

Najnoviji postovi

Istražite Više

Otkrijte ekskluzivne priče. Pridružite nam se!

Kategorije