Preminuo legendarni sportista, čuveni atletičar Lučano Sušanj

Kako prenose hrvatski mediji preminuo je u 76. godini u Rijeci Lučano Sušanj, čuveni jugoslovenski atletičar. U pitanju je najbolji hrvatski atletičar u istoriji. On je to priznanje dobio 2002. godine. Priznanje je dobio zbog neverovatnih uspeha koje je pravio tokom sedamdesetih godina prošlog veka.

Lučano Sušanj je jugoslovenski atletičar, hrvatski političar i sportski radnik. Rođen je u Rijeci 1948.godine. Sušanj je imao uspešnu međunarodnu sportsku karijeru. Najvrednija je titula evropskog prvaka na 800 metara koja je osvojena na Evropskom prvenstvu 1974. u Rimu.

Sušanj i dalje drži nacionalne rekorde na 800m i 400m u dvorani. U bogatoj biografiji Lučana stoji i da je rekorder na 400 metara na otvorenom.

Lučano Sušanj je bio i predsednik Hrvatskog atletskog saveza od 2000. do 2014, kao i prvi čovek Hrvatskog olimpijskog odbora.

Lučano Sušanj je jedan je od osnivača političke stranke Primorsko-goranski savez. Bio je i presednik ove stranke. Bio je i saborski zastupnik i zamenik gradonačelnika Grada Rijeke.