Poznato gde su dva od 10 nestalih rukometaša

Početkom avgusta u nekoliko hrvatskih gradova održavalo se svetsko rukometno kadetsko prvenstvo. Jedan od gradova gde se igralo je i Rijeka. Jedna od reprezentacija koja je učestvovala na prvenstvu je bila i reprezentacija Burundija.

Deset mladih rukometaša iz Burundija starih 17 godina nestalo je u Rijeci. Potraga za njima odmah je pokrenuta. Burundijski mladići zapravo su u Belgiji zatražili azil.

„Policijski službenici su preduzeli niz mjera i radnji u cilju pronalaska osoba i kako bi utvrdili sve relevantne činjenice i okolnosti njihovog nestanka. Preduzimajući mere i radnje Direkcija policije – Uprava za granicu primila je obavest belgijske migracione službe da je deset državljana, maloletnika bez pratnje u Belgiji zatražilo azil“, saopšteno je iz MUP-a.

Zasad je utvrđeno da su dvojica od deset državljana Burundija članovi rukometne selekcije te države.

„Nastavljamo intenzivnu saradnju s migracionom službom Belgije u cilju utvrđivanja identiteta i ostalih državljana Burundija iz te grupe, s obzirom na to da je vidljivo poklapanje te postoji velika mogućnost da su i ostalih osam državljana Burundija upravo oni igrači koji su samovoljno nezakonito napustili RH, a kako bi sekundarno migrirajući u Belgiji podneli zahtev za azil“, stoji u saopštenju, prenosi „DalmatinskiPortal“.

Najnoviji postovi

Istražite Više

Otkrijte ekskluzivne priče. Pridružite nam se!

Kategorije