Pobedili sami sebe! Zvezda ispustila „braću“ u Pireju

U okviru devetog kola Evrolige košarkaši Crvene zvezde doživeli su poraz na gostovanju Olimpijakosu sa 88:83.
Ekipa Janisa Sferopulosa tako nije uspela da ponovi prošlosezonski rezultat, kada je u dva navrata tukla bratski klub iz Grčke.

Crveno-beli su u Atinu otputovali drastično oslabljeni. U ekipi nisu bili Šabaz Nejpir, koji je povredio nos u prošlom kolu, dok su od ranije van stroja kapiten Branko Lazić, Adam Hanga i Marko Simonović. U redovima grčke ekipe nije bila mnogo bolja zdravstvena situacija, jer nisu mogli da računaju na Nikolu Milutinova, Šakila Mekisika i Najdžela Vilijamsa-Gosa.

Klubu sa Malog Kalemegdana večeras nije pomogla ni sjajna partija Nemanje Nedovića i njegovih 26 poena, a pored njega jedini dvocifren u ekipi bio je Miloš Teodosić sa 15 poena. Na drugoj strani, najefikasniji u atinskoj ekipi bio je Alek Piters sa 28 poena.

Beogradski crveno-beli su dobro otvorili poslednjih deset minuta pošto su u trećoj četvrtini odigrali najgoru četvrtinu ove sezone. Zvezda je postigla jedva devet poena. Pogodili su trojke Davidovac i Majk Tobi za 66:59 i nadu da ekipa možda i može do preokreta. Odgovorili su domaćini na isti način, a potom i pobegli na plus 15.

I kad se učinilo da je sve gotovo četri minute pre kraja pravo niotkuda pojavili su se Jago dos Santos i Nemanja Nedović i sa tri vezane trojke vratili crveno-bele u život na dva i po minuta od kraja. (80:75). U tim trenucima Olimpijakos je igrao neozbiljno, napucavali su trojke iz svih pozicija i promašivali. Zvezda je imala tri šanse da smanji rezultat od minus 5 ali nije išlo. Olimpijakos se nudio a Zvezda nije znala da uzme ono što joj se nudi.

Sudije su kao i u Barseloni, dosudile tehničku Nedoviću jer je gazio aut liniju dok je domaćin trebalo da izvede loptu. To je bio kraj. Ostaje veliki žal što Zvezda nije uzela pobedu kad joj je već nuđena.