Od miljenika do omraženog lika

Pre samo dvadesetak dana bio je miljenik nacije. Danas je jedan od omraženih likova. Dragan Stojković Piksi prolazi kroz košmarne dane. Ako Piksi ne podnese bezuslovnu i besplatnu ostavku na mesto selektora fudbalske reprezentacije Srbije očekuju ga sumorni dani.

Čovek do pre par dana junak nacije i čovek neograničenog poverenja sad je na nišanu svih a pogotovo onih koji su mu do pre par dana pevali hvalospeve. Na nišanu se našao ponajviše jurišnicima iz prvog ešalona kvazi fudbalskim imenima, patuljcima modernog fudbala.

Svi imaju samo jedan zadatak da ponize Piksija dok ne prihvati bezuslovnu predaju. Svi imaju zajedničku misiju a to je ostavka selektora bez dinara obeštećenja. Te patuljke fudbala ne zanima klauzula iz ugovora od milion evra obeštećenja u slučaju jednostranog raskida.

Kriv je za sve, čak i za ono što drugi rade. Selektor reprezentacije ne može biti kriv za avion kojim putuje reprezentacija, nije kriv ni za ono šta reprezentativci rade kad imaju slobodan dan, nije kriv ni za to što sudije nisu naklonjene našoj reprezentaciji niti je kriv što je sastavio tim koji je sastavio jer boljih nije imao.

Ne može selektor da bude kriv za odluke rukovodećih ljudi u savezu. U najboljem klubu u Srbiji standarna su bila samo trojica igrača na koje je mogao da računa. Pozvao je dvojicu. Nije kriv što igrači u klubovima koji igraju za druge reprezentacije nisu stranci. Tu odluku je doneo neko drugi. Nije Piksi kriv što se protivzakonito dele državljanstva stranim igračima. Pasoše im sigurno nije dao Piksi. Nije Piksi kriv da bonus igrač može biti igrač koji igra za stranu reprezentaciju. To sigurno Piksi nije odlučio. Piksi nije kriv ni za to da za klubove igra jedan bonus igrač a ostalih 10 imaju više od 35 godina. Nije Piksi kriv što se prodaju deca koja još nemaju ni 20 godina i koja se posle izgube sa mape. Ima još na stotine stvari koje se prigovaraju Piksiju a za koje Piksi nije kriv.

Može li Piksi biti odgovoran za odgovor novinaru poslatom po zadatku da ga isprovocira a da taj novinar nema veze o fudbalu. Nije znao čak ni koliko je reprezentacija osvojila bodova.

Imao je i Piksi mnogo grešaka. Najveća mu je što je u zadnjoj utakmici protiv Danske izabrao ekipu po ukusu svojih kritičara. Kriv je što je od svojih principa odustao po nagovoru onih koji ga sad zbog toga drže na nišanu.

Najnoviji postovi

Istražite Više

Otkrijte ekskluzivne priče. Pridružite nam se!

Kategorije