Kome sad ovo treba? Zašto otac ometa svoju ćerku u pohodu na olimpijsku medalju?

Nekadašnji Veležov golman i otac Lane Pudar, Velibor Pudar otkrio da je njegova ćerka i najbolja bh. sportiskinja Lana Pudar mogla plivati pod zastavom Srbije te zbog čega se to nije dogodilo.

Velibor Pudar je govorio o tome kako su pojedinci, njegovi prijatelji razgovarali o tome da Lana pliva pod zastavom Srbije. Rekao je da tadašnji ministar sprta Srbije Vanja Udovičić nije hteo da čuje za to. O ovom je govorio bezbroj puta do sada. Nema medija sa teritorije Jugoslavije koji o ovom nije pisao više puta. Ko je doneo odluku da Lana pliva za državu u kojoj je rođena je najmanje bitno. Normalno je da se devojčica od 12 godina konsultuje sa svojim roditeljima, kao što je normalno i to što je izabrala da pliva pod zastavom države u kojoj je rođena i gde i sad živi i trenira.

Nije problem ni što drugi traže da pliva za njih. Pogledajte koliko toga ima, ne samo u plivanju već i u ostalim sportovima. Normalno je i da deca koji imaju rezultat beže tamo gde imaju bolje uslove za rad i mogućnost da unovče svoj talenat. Zato treba i poštovati i ceniti odluku koju je Lana donela.

Nije normalno da njen otac, bez obzira u kakvim je odnosima sa svojom ćerkom, sada kad smo na pragu Olimpijskih igara u Parizu pokreće ovu priču sada. Kakvu potrebu ima da svoje dete ometa u pripremama za igre. On kao bivši sportista i čovek koji je čitav život u sportu mora znati koliko ovo može omesti Lanu u pripremama. On zna da je psihološka priprema veoma važna, možda važnija od fizičke i taktičke. Zašto na pleća svog deteta stavlja još jedan teret? Zar joj nije dovoljno ono što je već godinama na njenim dečijim leđima?

Lana ima već pregršt medalja sa evropskih i svetskih prvenstava. Cela Bosna i Hercegovina očekuje od Lane da osvoji prvu Olimpijsku medalju u istoriji Bosne i Hercegovine. Zato Velibore ostavi Lanu na miru. Okani se saopštenja na svom fejzbuk nalogu.

Za tvoj odnos sa ženom krivi ste samo vas dvoje. Pusti svoju decu da žive svoj život. Niko ti neće poverovati da su svi krivi sem tebe. Spusti se na zemlju i razmisli malo. Nije tebi ništa kriv Vanja Udovičić. Još manje je kriva Lana.

Pusti svoje dete na miru da bih se svi za mesec dana radovali još jednom uspehu i još jednoj pobedi tvoje ćerke Lane Pudar.

Najnoviji postovi

Istražite Više

Otkrijte ekskluzivne priče. Pridružite nam se!

Kategorije