Niko nije kul ili lud kao on. Bio je voljen od muškaraca a obožavan od žena.

Bio je neobuzdani nemački talenat. Njegov nemirni duh smirivali su u klubu, reprezentaciji, čak i vrh države imao je problema. On je Bastijan Švajnštajger, bivši nemački fudbaler, a sada suprug bivše srpske teniserke Ane Ivanović.

 

Bastijan Švajnštajger i Ana Ivanović su se upoznali u septembru 2014.godine. Venčali su se 2016.godine. Imaju tri sina i žive u srećnom braku. Bastijan Švajnštajger sada radi kao stručni konsultant na jednoj TV stanici. Bastijan i Ana rado dolaze u Beograd.

Koliko voli da dođe u Beograd i kako se provodi u Beogradu govorila je jednom prilikom Ana srpskim medijima.
„Iskreno, Basti toliko voli da dođe u Beograd i uživa ovde. Išao je na padel sa mojim bratom i nekad mi se čini da više uživa u Beogradu nego ja, jer sam ja uvek na sto strana, a on uvek nađe vreme da popije kaficu, ode na padel, na golf, da ode na utakmicu, ali sve u svoje vreme“, kaže Ana Ivanović.

Bastijan očito i sada uživa u životu. Dok je gradio fudbalsko ime takođe je uživao u životu. Često je prelazio granicu pristojnog ponašanja, pa i zakona.

Nemački magazin „Bild“ opisivao je prilično slikovito reputaciju mladog Bastijana: „Voljen od muškaraca, obožavan od žena. Niko nije kul ili lud kao on“.

Bastijan je odrastao u Bajernu. Najveći nemački klub je jedini klub iz Nemačke za koji je Bastijan igrao. U Bajernu su se u tinejdžerskim danima borili i sa njegovim teško obuzdanim karakterom.

Bastijan je rođen u katoličkoj porodici od oca Alfreda, bivšeg fudbalera i majke Monike. Rastao je uz veliku pažnju prema veri i prema fudbalu. Još kao mlad tinejdžer počeo je da izlazi u provod. Sa 18 godina uhvaćen je u klupskoj sauni sa devojkom u bikiniju i to u dva časa ujutru!

Švajni, kako su ga saigrači zvali je bio viđan i u diskoteci u četiri sata ujutru. Uhvaćen je kako vozi automobil brzinom 150 kilometara na sat tamo gde je dozvoljeno 80. U klubu su bili veoma strogi i nije imao nikakvu protekciju. Nije ga spašavalo ni to što je bio jedan od retkih Bavaraca u ekipi. Plaćao je kazne i u klubu i policiji.

Na Evropskom prvenstvu 2008. godine Švajni je „izgubio glavu“ u porazu protiv Hrvatske. Gurnuo je na pod igrača Hrvatske Jerka Leka. Posle te utakmice dobio je i poruku od Kancelarke Angele Merkel.
„Prestani da praviš sve te budalaštine!“, upozorila ga je ona.

Pre veze sa Anom Bastijan je čak sedam godina bio u emotivnom odnosu sa Sarom Brandrner. Mnogi su verovali da je samo pitanje dana kad će Bastijan i Sara da se venčaju. Rastali su se u trenutku njegovog najvećeg uspeha u karijeri. Postao je svetski prvak sa Nemačkom 2014. godine u Rio De Žaneiru. Celom svetu je pokazao raskid sa nemačkim modelom. Precrtao je njeno ime na kopačkama.

Nedugo posle razlaza sa Sarom stupio je u vezu sa našom slavnom teniserkom Anom Ivanović.

Najnoviji postovi

Istražite Više

Otkrijte ekskluzivne priče. Pridružite nam se!

Kategorije