Đoković furiozno do drugog kola! Povreda je prošlost!

Novak Đoković, najbolji teniser svih vremena rutinski je izborio plasman u drugo kolo Vimbldona. On je u tri seta (6:1, 6:2, 6:2) savladao češkog igrača Vita Koprivu posle dva sata igre!

Nole se vratio na teren i to u velikom stilu! Ovo je bio prvi meč Novaka od početka juna meseca kada je zbog povrede meniskusa predao meč Kasperu Rudu. Posle operacije svi smo sumljali u njegov nastup na Olimpijadi, ali Novak se vratio i za Vimbldon.

Kopriva nije bio dostojan rival. To se vidilo od prvog gema meča. Gotovo da nismo videli nijednu trzavicu u Novakovoj igri danas na Centralnom terenu. Servis je funkcionisao fantastično. Đoković je na teren izašao sa nekom vrstom steznika oko operisanog kolena. To je bila samo neka vrsta predostrožnosti. Dobili smo onog starog Novaka koji igra sa velikom dozom samopouzdanja i energije, posebno kada se situacija na terenu lomi.

-Bilo je sjajno. Zadovoljan sam kako sam se osećao na terenu, drago mi je što sam došao na Vimbldon ove godine pod drugačijim uslovima zbog kolena. Nisam znao kako će to da se dešava na terenu, jedno je trening, drugo meč… Jako sam srećan kako sam se osećao i kako sam igrao. Hvala svima što ste došli i što ste me podržali- izjavio je Novak još na terenu.

-Pokušao sam da se fokusiram na igru i da ne razmišljam o kolenu, sve što sam mogao da radim zajedno sa mojim timom u poslednje tri i po nedelje, uradio sam. Da je bilo koji drugi turnir u pitanju, ne bih rizikovao, ali toliko volim Vimbldon i zato sam došao.

Najnoviji postovi

Istražite Više

Otkrijte ekskluzivne priče. Pridružite nam se!

Kategorije