Čistačice su je našle usred noći kako spava po ćoškovima Vimbldona.

Jelena Dokić, nekada najbolja teniserka naše zemlje i četvrta na svetu, otvorila je dušu u jednom podkastu govoreći o burtalnom maltretiranju koje je doživljavala od oca Damira Dokića tokom cele karijere.

Jelena Dokić je uspela da zabeleži sjajne rezultate na terenu uprkos brojnim nedaćama u životu.

Iznela je svoju šokantnu ispovest i još jednom ganula ljude širom sveta pričom koja je pratila kroz odrastanje.
Kad sam počela da igram tenis i udarila prvu lopticu, moj otac me je tukao, a stvari su postajale gore iza zatvorenih vrata – rekla je Dokićeva.

Najveći uspeh napravila je 2000. godine, kada je igrala u polufinalu Vimbldona i izgubila meču protiv Amerikanke Lindzi Devenport, 4:6, 2:6. Jelena je bila četvrtfinalistkinja na svim grend slemovima osim na US Openu.

Tim nastupom u Vimbldonu oduševila je sve samo nije rođenog oca.
„Bila sam polufinalista Vimbldona, sedim u sektoru za igrače, uplakana i slušam oca koji govori da sam sramota i da sam obruklala i porodicu i njega jer sam izgubila u polufinalu Vimbldona. Nije mi bilo dozvoljeno da odem u hotel i rečeno mi je da uradim šta hoću, da se snađem, da spavam na ulici i da ne mogu da se vratim“, rekla je nekadašnja teniserka.

Nije znala šta da radi, kući nije smela, pa je učinila ono što joj je jedino preostalo.
„Ostala sam na Vimbldonu, čekala sam da svi odu i otišla sam u ćošak sektora za igrače, da bih imala gde da ostanem i da bih tamo spavala. Našli su me usred noći, jer su čistalice čistile noću to mesto – dodala je teniserka.

Sjajnu karijeru završila 2014. godine. Tada je postala trener, a potom i TV lice. Vrlo često je možemo videti na terenu kako uzima izjave od igrača.

Napisala je i autobigrafiju „Nesalomiva“ u kojoj je ogolila dušu o godinama fizičkog i mentalnog zlostavljanja