Angelina Topić najbolja mlada atletičarka Evrope! (Video)

Srpska atletičarka, Angelina Topić, izabrana je za najbolju mladu atletičarku Evrope za 2024. godinu!

U veoma jakoj konkurenciji, gde su bile još i Rasidat Adeleke, Agate Kaune, Olivija Girt, Larisa Japićino, Jana Koščak, Silja Kosonen, Nina Čioma Endubisi, Alida van Dalen i Odri Vero, Angelina je uspela da se domogne ovog priznanja.

Topićeva, koja se takmiči u skoku uvis, čitave sezone beležila je fantastične rezultate. Prvo je postala juniorska šampionka Evrope, potom osvojila je bronzu u Dijamantskoj ligi, a potom je na Svetskom prvenstvu za seniore bila sedma. Na EP u dvorani zauzela je četvrto mesto, a laskavo priznanje „Zvezda u usponu“ takođe joj je uručeno u Litvaniji.

Ovo je drugi put u istoriji da Srbija ima najbolju mladu atletu, pošto je prethodno 2013. godine, ova nagrada pripala Emiru Bekriću.

Angelina je kao i uvek bila skromna. Kaže da i mnogi drugi zaslužuju da budu tu gde i ona i da nas čeka plejada sjajnih mladih atletičara.
Pretpostavljam da je to bio najneočekivaniji rezultat koji sam ostvarila ikada. Sećam se pre takmičenja da sam rekla da ću samo da izađem i da će da mi bude zabavno. To sam i uradila. I pretpostavljam da Bog ima svoje puteve. Kao što sam rekla, isuskstvo koje sam stekla je neverovatno i ne bih ga ni za šta menjala. Hoću da kažem da je čast samo što sam ovde sa toliko neverovatnih i talentovanih ljudi, to je nešto za mene sjajno. Mnogi drugi zaslužuju da budu tu gde sam sada ja, zato što imamo predivnu generaciju toliko talentovanih atletičara. Hoću da vam se zahvalim i nastaviću da radim da budem još bolja! – rekla je Topićeva na gala večeri.