Tragedija u Hrvatskoj: Poginula 18-godišnja rukometašica

Hrvatski rukomet je zavijen u crno. Mlada rukometašica, Maja Zorica smrtno je stradala u saobraćajki. Imala je samo 18 godina. Maja je bila deo ŽARK Split. Njena smrt potresla je celu rukometnu zajednicu.

Maja je sa dve prijateljice putovala kući u Sinj. Na putu kod Dicma, u njihovu traku je prešao 44-godišnji vozač privatnog vozila, koji je bio pod uticajem alkohola, te je došlo do sudara.

Maja je prevezena u bolnicu sa teškim povredama. Nažalost, nije preživela. Ostale dve učesnice u nesreći takođe su zadobile teške telesne povrede i trenutno se nalaze u bolnici. Jedna je maloletna, a druga ima 25 godina.

Hrvatski rukometni savez je izrazio svoje saučešće povodom tragičnog gubitka. Utakmica njenog kluba protiv Zrinskog u Solinu, odložena je.
Ako nas tužni ljudi ujutro probude… Sa tugom u srcu i nevericom primili smo vest o tragičnoj pogibiji naše rukometašice Maje Zorice, igračice ŽARK Split. Naše misli i molitve su sa porodicom, saigračima, prijateljima iz ŽARK-a Split i svima onima u čijim je životima ostao neizbrisiv trag i večna uspomena na nasmejano lice naše rukometašice. Iskreno saučešće Hrvatskog rukometnog saveza i cele rukometne porodice. Počivaj u miru – piše u saopštenju hrvatskog Rukometnog saveza.

Udarac u vozilo ugasio je život mlade rukometašice, a odmah su se oglasio i klub za koji je igrala. U velikoj žalosti izjavili su saučešće porodici preminule:
„Tužnim i slomljenim srcem javljamo da nas je naša igračica, Maja Zorica, nakon tragične nesreće napustila u 18. godini života. Ugasilo se srce našeg velikog borca. Saosećamo s porodicom i šaljemo iskreno saučešće bližnjima. Njen plemeniti i snažni duh, pun životne radosti i ljubavi, zauvek će ostati u našim srcima, mislima i molitvama. Anđele naš, počivaj u miru“ objavilo je klub Žark iz Splita.