Poginuo aktuelni svetski rekorder u maratonu!

Kelvin Kiptum, aktuelni svetski rekorder u maratonu poginuo je u saobraćajnoj nesreći. Kelvin je poginuou njegovoj rodnoj Keniji zajedno sa svojim trenerom.

Kiptum i njegov trener iz Ruande, Garvais Hakizimana su poginuli u saobraćajki na putu u oblasti Kaptagat duž puta Elgejo Marakver – Ravin.

Prema rečima šefa policije okruga Elegejo Marakvet, Pitera Mulingea, nesreća se dogodila u nedelju veče. Kiptum je vozio Tojotu Premio sa još dvoje putnika. Pored trenera tu je bila i gospođa koja je indentifikovana po imenu Šeron Kosgi.

Šeron Kosgi je preživela nesreću. Doživela je teške povrede i hitno je odvezena u bolnicu. Šeron je primljena na odeljenje intenzivne nege. U mrtvačnicu u istoj bolnici smeštena su tela poginulih.

Kelvin Kiptum je svetski rekorder u maratonu sa vremenom od dva sata i 35 sekundi. Kiptum je imao nameru da pokuša da istrči tu distancu za ispod dva časa u Roterdamu, na maratonu koji će biti u aprilu ove godine.

Kiptum je već bio određen kao deo nacionalnog tima Kenije za Olimpijske igre u Parizu.

Prema rečima šefa policije, Pitera Mulingea, nesreća se dogodila kada je Kiptum izgubio kontrolu nad vozilom, koje je potom završilo u jarku, nakon čega je udarilo u veliko drvo.
U ovoj nesreći je učestvovalo samo jedno vozilo, gde je aktuelni svetski rekorder u maratonu, Kelvin Kiptum bio za volanom sa dva putnika. Kiptum i Hakzimana su poginuli na licu mesta, dok je treća osoba prevezena u bolnicu – potvrdio je šef policije.