Novak zagrmeo iz Pariza! Bole ga dešavanja na Kosovu!

Posle pobede nad Amerikancem Aleksandrom Kovačevićem, Novak Đoković je rekao da su uslovi za igru bili veoma teški, a da je bio veoma motivisan. Posle pobede je napisao poruku podrške srpskom narodu sa Kosova i Metohije. Novak je posle meča na kameri napisao: „Kosovo je srce Srbije. Stop nasilju!„.

To je kao što se i očekivalo predstavljalo glavnu temu na konferenciji za medije. Novinari su pitali Novaka da li ima nešto da doda.

– Mislim da jesam sve rekao natpisom. Nisam političar, niti imam nameru da ulazim u debate. Boli me kao Srbina šta se događa na Kosovu, naši ljudi su proterani iz opština. Ovo je najmanje što sam mogao da uradim. Kao javna ličnost, nezavisno od oblasti, osećam obavezu da iskažem podršku našem narodu i celoj Srbiji. Mislim da mnogi ne znaju šta budućnost donosi za Kosovo, ali bitno je pokazati slogu u ovakvim situacijma.

– Čujem da je bilo dosta primedbi na društvenim mrežama. Ne znam da li će me neko kazniti ili nešto slično, Ali opet bih to ponovio. Protiv ratova sam i konflikta bilo koje vrste. Naravno da imam saosećanja za sve ljude, ali situacija sa Kosovom je presedan u internacionalnom pravu i po povelji UN, znamo svi za rezoluciju 12/44. Žao mi je što smo u situaciji koja se događa. Osećam odgovornost kao javna ličnost da pružim podršku, a posebno je osećam kao sin čoveka koji je rođen na Kosovu, Kosovo je naše ognjište, uporište, središte najvažnijih događaja, najveća bitka se tamo desila, najviše manastira. Mnogo je razloga što sam ovo napisao!

Priče o tenisu nije bilo mnogo, jedino je Novak ponovio ono što je rekao odmah na terenu.