Ismail Zulfić u Splitu vizirao kartu za EP. Ismail je dečak čudo.

Paraplivački reprezentativac Bosne i Hercegovine, Ismail Zulfić, ostvario je A normu za nastup na Evropskom seniorskom prvenstvu u paraplivanju. Prvenstvo će biti održano u portugalskoj Madeiri.

Na Otvorenom prvenstvu Hrvatske u paraplivanju održanom ovog vikenda u Splitu Ismail je stigao do A norme. Ismail Zulfić osvojio je u Splitu zlatnu srebrnu i bronzanu medalju.

Ismail Zulfić koji ima samo 13 godina je iz Zenice. On je rođen bez ruku. To ga nije sprečilo da ovlada mnogim veštinama i da pokaže i dokaže da je i nemoguće moguće. Ismail je naučio da piše i crta nogama, da rukuje kompjuterom i mobilnim telefonom, da skija i pliva.

Ismail je već osvojio preko 40 medalja u više sportova što na domaćim sto na međunarodnim takmičenjima.
Jedna izreka Leonarda Da Vinčija možda najbolje opisuje malog Ismaila Zulfića.

Život je jednostavna stvar. Činiš neke stvari i u većini ne uspeš. Neke uspevaju, pa radiš više onoga što uspeva. Ukoliko baš dobro uspe, ostali te kopiraju. Tada ti počinješ raditi nešto drugo. Trik je u činjenju drugačijih stvari-rekao je Leonardo Da Vinči.

Ismail nijednog trenutka nije odustao. On je prihvatio sebe takvog kakav je – bez ruku, ali s velikom voljom za životom i željom da uspe u onome što najviše voli, a to je plivanje.

Njegova mama Elmina kaže da za Ismaila nema prepreka niti granica.
„Ismail je čudo od deteta. Neverovatna enrgija, ogromna srčanost, neverovatna volja i upornost, osmeh koji ne skida s lica i koji je sada već dobro poznat svima… To vam je Ismail“, kaže mama Elmina.

Svaka čast veliki dečače. Sve najbolje ti želimo.