Ismail Zulfić u Splitu vizirao kartu za EP. Ismail je dečak čudo.

Paraplivački reprezentativac Bosne i Hercegovine, Ismail Zulfić, ostvario je A normu za nastup na Evropskom seniorskom prvenstvu u paraplivanju. Prvenstvo će biti održano u portugalskoj Madeiri.

Na Otvorenom prvenstvu Hrvatske u paraplivanju održanom ovog vikenda u Splitu Ismail je stigao do A norme. Ismail Zulfić osvojio je u Splitu zlatnu srebrnu i bronzanu medalju.

Ismail Zulfić koji ima samo 13 godina je iz Zenice. On je rođen bez ruku. To ga nije sprečilo da ovlada mnogim veštinama i da pokaže i dokaže da je i nemoguće moguće. Ismail je naučio da piše i crta nogama, da rukuje kompjuterom i mobilnim telefonom, da skija i pliva.

Ismail je već osvojio preko 40 medalja u više sportova što na domaćim sto na međunarodnim takmičenjima.
Jedna izreka Leonarda Da Vinčija možda najbolje opisuje malog Ismaila Zulfića.

Život je jednostavna stvar. Činiš neke stvari i u većini ne uspeš. Neke uspevaju, pa radiš više onoga što uspeva. Ukoliko baš dobro uspe, ostali te kopiraju. Tada ti počinješ raditi nešto drugo. Trik je u činjenju drugačijih stvari-rekao je Leonardo Da Vinči.

Ismail nijednog trenutka nije odustao. On je prihvatio sebe takvog kakav je – bez ruku, ali s velikom voljom za životom i željom da uspe u onome što najviše voli, a to je plivanje.

Njegova mama Elmina kaže da za Ismaila nema prepreka niti granica.
„Ismail je čudo od deteta. Neverovatna enrgija, ogromna srčanost, neverovatna volja i upornost, osmeh koji ne skida s lica i koji je sada već dobro poznat svima… To vam je Ismail“, kaže mama Elmina.

Svaka čast veliki dečače. Sve najbolje ti želimo.

Najnoviji postovi

Istražite Više

Otkrijte ekskluzivne priče. Pridružite nam se!

Kategorije

Povezani postovi