Bivša žena spasila Alveša! Pomogla mu, a sad je briga za njega!

Dani Alveš će iza rešetaka zbog seksualnog napada na jednu devojku u Barseloni. Žoana Sanc, bivša supruga brazilskog fudbalera pomogla je bivšem suprugu. Dani Alveš je osuđen na „samo“ četiri i po godine zatvora umesto 12 godina koliko su svi očekivali.

Tužitelji su tražili kaznu od devet do maksimalnih 12 godina zatvora. Alvešovi advokati branili su ga činjenicom da je bio pijan.

Njegova bivša žena, koja ga je napustila kada je završio u zatvoru zbog silovanja, imala je sad ključnu ulogu. Svedočila je u njegovu korist. Ona je potvrdila da je bio pijan. Prisetila kako je njegov dolazak kući izgledao kobne noći.
Kada je Dani stigao udario je u ormar i noćnim ormarić i srušio se na krevet – rekla je Žoana.

Kako mediji prenose posle toga je zagrlila Alvešovu majku i napustila sud.

Alveš je zahvaljujući ženi dobro prošao, kažnjen je samo četiri i po godine robije, a već je odslužio godinu i mesec dana.

Fudbaleru je suđeno, jer je 30. decembra 2022. u VIP delu noćnog kluba u Barseloni silovao 23-godišnjakinju. Tužitelji su protiv njega imali niz forenzičkih i video dokaza, kao i svedočenje svedoka. Kako su tvrdili Alveš je devojku i njene prijatelje častio pićem, a zatim je nju odveo u WC, jedini deo kluba u kom nisu bile kamere. Navodno je tražio oralni seks, što je ona odbila, pa ju je silovao, a posle toga napustio klub. Devojka je odmah policiji prijavila incident, a posle pregleda doktora počela je istraga.

Alveš je prvi put ispitan u januaru 2023. godine. Nekoliko puta je menjao iskaz. Prvo je rekao da žrtvu nikad nije upoznao. Posle je priznao da su bili u WC-u ali da se ništa nije dogodilo. Kasnije je govorio da ga je žrtva oralno zadovoljila. Na kraju je priznao da je bilo seksa, ali da je seks bio sporazuman.

Na kraju branio se činjenicom da je bio toliko pijan da se ničega ne seća, a da je lagao da mu žena nebi saznala za prevaru.
Ubrzo nakon što su se u medijima pojavile informacije o silovanju, Žoana je pokrenula brakorazvodnu parnicu i zvanično se razvela od fudbalera u martu 2023. godine.

Brazilac se nije suočio samo sa zatvorskom kaznom, već će pet godina biti pod nadzorom nadležnih organa i devet i po godina ima zabranu prilaska žrtvi.