Ko mržnju seje, mržnju će i žnjeti. (Video)

Košarkaši Crvene zvezde pobedili su Partizan u četvrtom duelu 68:56 i izjednačili na 2-2 u finalu ABA lige. Meč nije doneo lepu košarku ali je bilo dosta lepih poteza na obe strane. Ja neću pisati o spektaklu koje su priredili navijači Crvene zvezde jer po meni spektakla nije bilo. Ako neko smatra da 180 minuta vređanja protivnika i sramno skandiranje od trenutka izlaska na teren do trenutka odlaska sa terena igrača Partizana da je to spektakl za mene nije i nemože biti.

Crvena zvezda i Nebojša Čović žive od pisanja saopštenja i širenja mržnje prema svim klubovima protiv kojih moraju da igraju neku važniju utakmicu.

Posle treće utakmice izdali su saopštenje. U tom saopštenju Nebojše Čovića između ostalog piše: –“KK Crvena zvezda Meridianbet obavještava javnost da ima saznanja da su dio incidenata pred početak utakmice broj 3 finala, zbog kojih je početak utakmice i kasnio – odgovorna lica koja nemaju nikakve veze sa Crvenom zvezdom!
KK Crvena zvezda prikuplja podatke o četiri lica koja su nosila dresove Nemanje Nedovića i koja su ubacivala predmete na parket, a prve informacije koje imamo kao klub govore – da su ta lica prepoznata kao članovi navijačke grupe jednog drugog kluba i nemaju nikakve veze sa Crvenom zvezdom!
Nalazili su se na platformi kod TV kamera koje su realizovale prenos iz dvorane u nedjelju uveče.”

Sve je snimljeno i kamere su uhvatile ko je ubacivao predmete na parket prilikom izlaska košarkaša Partizana na parket ako je vjerovati Nebojči Čoviću i KK Crvena zvezda. Prema saznanju Nebojše Čovića onoliku gomilu prdmeta na svim djelovima parketa po košarkašima Partizana bacila su samo četiri čovjeka koji navijaju za neki drugi klub, odnosno Partizan. Možda mu je neko i poverovao ali mnogi sigurno nisu. Verovatno su ta 4 navijača u stanju da bacaju predmete po celom terenu i u dužem vremenskom peridu. Gde si bio tada Čoviću što nisi reagovao i ti i tvoji redari kao što si reagovao kad si izbacio žandarmeriju iz dvorane.

Da li su ta 4 navijača Partizana i na četvrtoj utakmici ubacivali petarde ili na kraju utakmice kad je sve bilo gotovo gađali Dantea Egzuma? Da li je istorijsko dostignuće kao što reče tvoj trener Duško Ivanović što se eto pojavio i jedan neodgovorni navijač Zvezde pa ga ostali odgovorni navijači izbaciše iz dvorane tridesetak sekundi pre kraja utakmice?

Da li je tačno da su ta 4 navijača Partizana organizovali horsko pevanje cele hale “Željko Turčine” i druge prikladne pesmice, ili se iz samo četiri grla orilo dvoranom u obe utakmice u Pioniru?

Kako iste te kamere pre nekoliko godina nisu bile u stanju da snime kako je ukraden pobednički pehar sa zapisničkog stola i razbijen od strane košarkaša Crvene zvezde Simonovića i navijača tvog kluba? Koliko znam, a znaju svi da su te kamere bile na istom mestu.

Možda je i dete o kojem je pričao Željko Obradović navijač Partizana jer je bilo ljuto što su ga otac i majka poveli na utakmicu a ono htelo da igra igrce?

Verovatno je kriv Željko Obradović koji već dve godine poziva na fer i sportsko navijanje i tebe naziva prijateljem.

Kriv je Željko Obradović ili Nebojša Čović koji očigledno misli da on ima “sveto” pravo da bude šampion i da svako ko se drzne da je pobijedi ima status najmrskijeg neprijatelja. Po Nebojši Čoviću niko drugi ne zaslužuje šampionske titule osim njega i Crvene zvezde.

Kako vi tumačite stih iz Biblije-Ko mržnju seje, mržnju će i žnjeti.

Nastaviće se……