Koliki profit ostvaruju konji Nikole Jokića? (Video)

Velika pasija Nikole Jokića to je dobro poznato su konji i konjički sportovi. Sve više pažnje grlima ergele srpske NBA zvezde pridaju mediji kako domaći tako i strani. Američki novinar je otkrio zanimljiv podatak o zaradi srpskog košarkaša od konjičkih trka.

Nikola Jokić zbog umora neće nastupiti za reprezentaciju Srbije na predstojećem Svetskom prvenstvu. Najveći deo godine razdvojen je zbog profesionalnih obaveza od svoje ergele i svojih konja. Za to je i odlučio da veći deo odmora posveti svojim konjima.

Zbog dvostrukog MVP-a NBA lige, odnosno njegovih grla mnogi domaći, tako i američki mediji počeli su da sve veću pažnju dešavanjima u konjičkom sportu.

Američki novinar koji prati Denver Nagetse i Nikolu Jokića, Herison Vind, je izbacio podatak o zaradi koju je ostvario konj Breno Laumar. Istakao je da pomenuto grlo štale „Drim kečer“ ostvarilo ukupnu zaradu od 46.263 evra, ostvarivši 14 pobeda na 23 trke tokom karijere.

Čak četiri pobede uz dva druga mesta konj Breno Laumar je ostvario u poslednjih šest trka. Pomenuti novinar je objavio i zaradu koju je konj štale „Drim kečer“ ostvario na pojedinačnim trkama.

Da li je konjički sport profitabilan ili ne zaključite sami.