Jelenina česnica i Božić bez mesa

Danas se u domovima pravoslavnih vernika obeležava najradosniji hrišćanski praznik, Božić. Poznato da su najbolji teniser sveta Novak Đoković i njegova supruga Jelena Đoković zagovornici zdrave ishrane. Svoje navike prenose i na decu, ističući da im prija i da su nikad zdravija.

Novak Đoković je poznat kao neko ko drži do svoje vere, ali i običaja. 2021. godine Novak je na svom Instagram profilu podelio božićnu trpezu. Tada se na stolu našla i česnica koja je izazvala lavinu komentara.

Česnica nije bila uopšte ukrašena niti dekorisana. Česnica je bila bez i jednog detalja. Mnogim ljudima to je zapalo za oko, a većina je i komentarisala.
Najbolji teniser sveta Novak Đoković i njegova supruga Jelena Đoković su zagovornici zdrave ishrane. Oni svoje navike prenose i na decu.
Jelena Đoković je jednom prilikom otkrila kakav doručak veoma često sprema Stefanu.

Nekad su različite proporcije, ali manje-više je uvek isto: čia semenke, konoplja, maka semenke, dud, lan, kakao, kokos, kamu mamu, vanila i ovas plus kokosovo mleko. Sutra ću samo dodati sveže voće i sveže ceđen voćni sok uz ovo – napisala je Jelena pored slike doručka.

Doručak se zapravo sprema noć pre. Preko svih ovih suvih namirnica nalije se kokosovo mleko, pokrije se i ostavi se da odstoji do jutra.
Jelena je jednom prilikom istakla da su i Stefan i Tara sada samo na biljnoj ishrani.
Stefan je imao normalnu ishranu sa mesom i ribom prvih godinu i po dana, a onda je prešao na biljnu ishranu i mnogo je dobro i mnogo je zdrav, a Tara je od početka do kraja, samo na biljnoj ishrani, hvala bogu nikada nismo imali problema sa njenim zdravljem. Deca su potpuno na biljnoj ishrani, bez ikakvih problemčića, jedu krompire kao ludi i krastavce i šargarepe. Dosta im dajem i smutije i zeleniš, sve to izblendam, neka deca su geniji i odmah sve jedu, moja deca ne jedu još zelene salate, ali ne paničim, jer im to dajem kroz suplementaciju ili šejkove. I ne pržimo, već kuvamo, jedu kuvani krompir ili pire – objasnila je Jelena jednom prilikom.

Novak Đoković boravi oko dve nedelje u Australiji gde će se od 14. januara takmičiti na Australijan openu. Novak se oglasio i obratio svom narodu.
Nole je na svom Instagramu čestitao praznik svim pravoslavnim vernicima koji Božič obležavaju 7. januara uz kratku i jasnu poruku.

„Mir Božji, Hristos se rodi, srećan Božić“, napisao je Nole na Instagramu.

Najnoviji postovi

Istražite Više

Otkrijte ekskluzivne priče. Pridružite nam se!

Kategorije